Céljaink

A köz- és magánszférában foglalkoztatott munkavállalók képviselete és érdekeinek védelme, a munkavállalók nemzeti szintű összefogásának kialakítása és szociális biztonsági védőháló kialakítása, fenntartása. A Nemzeti Szakszervezet – mint jogi személy – tevékenységét a saját alapszabályában meghatározottak, valamint az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényben (a…

By.

min read

Megosztás

A köz- és magánszférában foglalkoztatott munkavállalók képviselete és érdekeinek védelme, a munkavállalók nemzeti szintű összefogásának kialakítása és szociális biztonsági védőháló kialakítása, fenntartása.

A Nemzeti Szakszervezet – mint jogi személy – tevékenységét a saját alapszabályában meghatározottak, valamint az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényben (a továbbiakban: Et.) meghatározottak szerint végzi.

A NESZE a köz- és magánszférában foglalkoztatott munkavállalókból álló tagságának képviseletét és érdekvédelmét ellátó, nemzeti szintű szakszervezet. A NESZE céljai: A köz- és magánszférában foglalkoztatott munkavállalók képviselete és érdekeinek védelme, a munkavállalók nemzeti szintű összefogásának kialakítása és szociális biztonsági védőháló kialakítása, fenntartása.

Ez mit is jelent?

A NESZE alapvető célja a tagjai jogos érdekeinek védelme. Ezt úgy kell érteni, hogy a tagot, mint egyént védjük. Rendszerünk úgy működik, hogy van egy közös alap, ez a jogsegélyszolgálat, amiben minden tagunk egyformán részesül a minimum tagdíj (havi 1000 Ft.) megfizetése után.

Továbbá vannak a jogbiztonságon túli, szociális biztonságot és dolgozó emberhez méltó életszínvonalat biztosító választható lehetőségek, például önsegélyezés, nyugdíj kiegészítés, gyermekfelügyelet, lakhatás, szabadidő, sport, üdülés, utazás, kommunikáció, biztosítás és fogyasztói csoport.

A tag úgy élhet egy-egy ilyen lehetőséggel, hogy belép az ezzel foglalkozó tagozatba a szakszervezeten belül. Ezekkel a további lehetőségekkel a tag tetszése és választása szerint élhet, mérlegelheti, milyen előnyt tud neki a nyújtani az adott tagozat és neki ezért mit kell tennie. Legtöbbször a tagozatok az általuk nyújtott szolgáltatás anyagi fedezetét úgy biztosítják, hogy a tagozat tagjaitól a minimum tagdíj feletti tagdíjon felül további tagdíjat szednek. Erre azért van szükség, mert nem várhatjuk el, hogy például az üdülési tagozat nyaralását azok a tagok (is) fizessék, akik csak a jogsegélyszolgálatot szeretnék igénybe venni. Tapasztalatunk az, hogy amikor egy több embert magába foglaló tagozat szervez például egy nyaralást, akkor általában sokkal kedvezőbb árakat tud kicsikarni egy-egy utazási irodától, mintha a tag saját maga menne ajánlatot kérni. Ugyanez a helyzet a mobil- és internetszolgáltatókkal, biztosítókkal és így tovább.

Céljaink elérése érdekében kifejtett tevékenységeink, összefoglalva:

  • kollektív érdekképviseletet látunk el
  • tagjaink kérése alapján jogos egyéni érdekeiket is képviseljük
  • jogi segítségnyújtás, jogi képviselet munkaügyekben
  • tagjaink munkáltatóinál rendszeresen ellenőrizzük a biztonságos munkavégzés feltételeit és a munkavégzés körülményeit
  • tagjaink részére kedvezményes üdültetést nyújtunk,
  • testületi felhatalmazás alapján szociális támogatást nyújtunk a tagjaink részére, önsegélyező tevékenységet folytatunk és törekszünk egy saját szociális védőháló kiépítésére
  • a csoportos kedvezmények kihasználásának lehetővé tétele érdekében keretet nyújtunk a tagok egyedi igényein alapuló további, elsősorban szociális biztonságot szolgáló szolgáltatások tagok általi igénybe vételéhez.

 

Megosztás

Ez a webhely cookie-kat használ szolgáltatásai biztosításához és a forgalom elemzéséhez.