Jogsegély

A Jogsegélyszolgálat a NESZE működésének gerince. A bérből, fizetésből élő dolgozók többsége hónapról hónapra kényszerül élni a fizetéséből, és ha jogi képviseletre, ügyvédi szolgáltatásra van szüksége, csak nehezen vagy éppen sehogy nem tudja előteremteni az ehhez szükséges tőkét. Ma már az ügyvédi szolgáltatások alkalmanként minimum 50.000 Ft.+ÁFA megbízási díjnál kezdődnek és tanácsadást is ritkán nyújtanak…

By.

min read

Megosztás

yeechat_help-20110110

A Jogsegélyszolgálat a NESZE működésének gerince. A bérből, fizetésből élő dolgozók többsége hónapról hónapra kényszerül élni a fizetéséből, és ha jogi képviseletre, ügyvédi szolgáltatásra van szüksége, csak nehezen vagy éppen sehogy nem tudja előteremteni az ehhez szükséges tőkét. Ma már az ügyvédi szolgáltatások alkalmanként minimum 50.000 Ft.+ÁFA megbízási díjnál kezdődnek és tanácsadást is ritkán nyújtanak az ügyvédek 10.000 Ft.+ÁFA/óra munkadíj alatt.

A szakszervezetek általában jogsegély címén viszont csak a munkajoggal, munkaviszonnyal összefüggő ügyekben nyújtanak ingyenes képviseletet, segítséget tagjaiknak.

Ezzel szemben…

A NESZE tagjai részére azonban a Jogsegélyszolgálatunk az élet minden területén ingyenes tanácsadással és kedvezményes ügyvédi munkadíjjal  nyújtja ezt, legyen szó ingatlanvásárlásról, munkaügyi perről, polgári perről, válóperről, büntetőeljárásról. A tagnak így az egyes ügyvédi szolgáltatásokért nem kell fizetnie, viszont felhívjuk a figyelmet, hogy az eljárással kapcsolatos költségek (pl. illeték, szakértő megbízási díja, értékbecslés díja, tulajdoni lap díja) továbbra is őt terhelik. Ezzel kapcsolatban ugyanakkor kiemelnénk, hogy egyrészt az eljáró jogászoknak kötelessége a tag költségei minimalizálására törekedni, azaz ahol csak lehet költségmentességért, költségkedvezményért, részletfizetésért folyamodni, másrészt a nehéz szociális helyzetben lévő tag pályázatot nyújthat be kérve, hogy a NESZE előlegezze meg vagy vállalja át a költségeket is, amiről a NESZE Elnöksége írásos, alakszerű határozatban dönt.

Szintén érdemes figyelembe venni, hogy a szakszervezeti tagdíj adóalapot csökkentő tétel, mint érdek képviseleti tagdíj, így valójában a jogi védelemért fizetendő havi 1000 Ft. tagdíj valójában 660-1000 Ft. között mozog attól függően, hogy mennyi a személy adó- és járulékterhe. Ez alapján számítva egy tag átlagosan négy-hat év alatt fizet be annyi tagdíjat, amennyibe egy kisebb értékű ingatlan adásvételének ügyvédi munkadíja kerülne.

Jogsegély szolgálatunk a nap minden órájában rendelkezésre áll, és széles spektrumon segíti tagjainkat!

Bármikor, bármivel fordulhatsz hozzánk, mi segítünk!

Központi elérhetőség:

 

WWW.NESZE.ORG

Megosztás

Ez a webhely cookie-kat használ szolgáltatásai biztosításához és a forgalom elemzéséhez.