Túlszámlázott közüzemi díjak, jogtalanul kikötött mérőórák!

Kedves Tagjaink, Leendő Tagjaink! Mint ahogyan azt ti is tudjátok nem árt, ha utánanézünk, hogy miért és mennyit fizetünk. Többször fordult már elő olyan eset, mikor egy szolgáltató olyan számlát utalt ki a fogyasztónak, melynek díja nem állt egyenes arányban a fogyasztással, sokkal magasabb összeget tartalmazott mint amennyit kellett volna. Az esetek többségében az ilyen…

By.

min read

Megosztás

Kedves Tagjaink, Leendő Tagjaink!

Mint ahogyan azt ti is tudjátok nem árt, ha utánanézünk, hogy miért és mennyit fizetünk.

Többször fordult már elő olyan eset, mikor egy szolgáltató olyan számlát utalt ki a fogyasztónak, melynek díja nem állt egyenes arányban a fogyasztással, sokkal magasabb összeget tartalmazott mint amennyit kellett volna. Az esetek többségében az ilyen csekkeket a fogyasztók be is fizetik mivel vagy nagyon jóhiszeműek a szolgáltatóval szemben, vagy pedig azért mert nincs más választásuk, mivel nem áll mögöttük olyan jogi személy aki megvédheti őket, illetve kivizsgálhatná a gyanúsan magas számla hitelességét.

A szolgáltatók ismerve a fogyasztók jóhiszeműségét, illetve tehetetlenségét, ezeket kihasználva néha megpróbálnak olyat is kifizettetni, amit a fogyasztó nem nem vett igénybe.
Hasonló helyzetek fordultak már elő, mérőórák kikötésével, illetve visszakötésével kapcsolatban is.

Sorozatosan fordultak elő olyan esetek, hogy egy szolgáltató kiküldte a dolgozóit mérőórák ellenőrzésére. Az ellenőrzők a helyszínen leszerelték az órát azzal a hamis indokkal, hogy a mérőóra nincs hitelesítve, illetve a plombáját valakik fölnyitották egyéb okokból kifolyólag. Bizonyos idő elteltével az órákat vissza is szerelték, de a méregdrága visszakötési díjat a fogyasztókkal fizettették meg. Hiába bizonygatták a fogyasztók, hogy ők ebben nem hibásak. Az ilyen kéretlen és jogtalan díjfizetések megelőzése érdekében nem árt ha a leszerelést megelőző pár percben, dátumozott fotót készítünk a mérőóráról illetve annak plombájáról, majd felkeresünk egy jogászt.

A NESZE jogsegélyszolgálata is találkozott hasonló esettel!

Egyik tagunknak a fizetési felszólítás megküldése után, azonnal lekötötték a mérőóráját, így egy ideig létfontosságú szolgáltatás nélkül maradt.
Jogászaink azonnal megvizsgálták az esetet, majd figyelmeztették a szolgáltatót, hogy jogsértő magatartást követett el, mivel a fizetési felszólítás kiküldését követően nem várták meg a türelmi idő leteltét.

Jogászaink felszólítására a szolgáltató azonnal visszaszerelte a mérőórát, természetesen visszakötési díj nélkül!

Tisztelt Tagjaink!

Amennyiben, ilyen vagy hasonló esetekkel találkoztok, bátran keressétek fel a NESZE Jogsegélyszolgálatát, hiszen mi azért vagyunk, hogy jogaitoknak érvényt szerezzünk, és senki ne károsíthasson meg benneteket.

Megosztás

Ez a webhely cookie-kat használ szolgáltatásai biztosításához és a forgalom elemzéséhez.