Milliókat dobott ki az Atm automata!

hvg.hu 2014. ÁPRILIS 7., 17.04 Az amerikai Maine állam South Portland nevű városában múlt csütörtökön egy bankautomata véletlenül 37 ezer dollárt dobott ki egy pénzfelvételnél. A furcsa működésre egy pénzt felvenni akaró nő figyelt fel, akinek szemet szúrt, hogy egy hajléktalan túl sokáig szöszmötöl az ATM-nél. Egy amerikai hajléktalan a múlt héten egy darabig minden…

By.

min read

Megosztás

hvg.hu

2014. ÁPRILIS 7., 17.04

Az amerikai Maine állam South Portland nevű városában múlt csütörtökön egy bankautomata véletlenül 37 ezer dollárt dobott ki egy pénzfelvételnél. A furcsa működésre egy pénzt felvenni akaró nő figyelt fel, akinek szemet szúrt, hogy egy hajléktalan túl sokáig szöszmötöl az ATM-nél.

Egy amerikai hajléktalan a múlt héten egy darabig minden bizonnyal azt gondolhatta, hogy megfogta az isten lábát, amikor egy hibás bankautomata 37 ezer dollárt (körülbelül 8,1 millió forint) dobott ki, amikor ő mindössze 140 dollárt akart felvenni egy ATM-ből – írja a Business Insider. A hajléktalan Maine állam South Portland városában próbált pénzhez jutni a bankautomatából, amikor hirtelen már a várt összegnél sokkal többet kezdett kipengetni az ATM.

A hibás működésre úgy derült fény, hogy egy az ATM-nél sorban álló nő kihívta a rendőröket, mivel furcsállta, hogy milyen sokáig tartózkodik az ATM-nél a hajléktalan. Mint később kiderült, a hajléktalan a pénzt egy szatyorba igyekezett belegyömöszölni.

A rendőrség ugyanakkor nem indított semmilyen eljárást, mivel a férfi visszaadta a véletlenül szerzett pénzt, a bank közlése szerint pedig egyik ügyfél számláját sem érintette a hatalmas pénzkivétel. A város járókelői közül volt olyan, aki úgy reagált, hogy örül annak, hogy nem indítottak eljárást a férfi ellen, mivel az ATM-mel, úgy fest, csak pénzbedobós automataként játszott.

 

Megosztás

Ez a webhely cookie-kat használ szolgáltatásai biztosításához és a forgalom elemzéséhez.