BKV Bértárgyalás 2014. – Beszámoló

Kedves Tagjaink és Olvasóink!     A mai napon 11 órakor elfogadásra került az érdekvédelmi oldal és a munkáltatói oldal között a megállapodás megkötése. Ezt a megállapodást sok vita, és elég hosszú egyeztetés övezte a tárgyalások megkezdése óta. Nehezítette a megegyezést, hogy az idei évben parlamenti választások voltak, így a döntéshozói pozícióban lévő a hivatali…

By.

min read

Megosztás

bkv

Kedves Tagjaink és Olvasóink!

 

 

A mai napon 11 órakor elfogadásra került az érdekvédelmi oldal és a munkáltatói oldal között a megállapodás megkötése. Ezt a megállapodást sok vita, és elég hosszú egyeztetés övezte a tárgyalások megkezdése óta. Nehezítette a megegyezést, hogy az idei évben parlamenti választások voltak, így a döntéshozói pozícióban lévő a hivatali tisztviselők, érthető módon szokásukhoz híven, elhúzták a döntéseiket. Természetesen ezt mind tudtuk, csak nem sejtettük!

 

Ezen túllépve mit is sikerült elérni?

 

 

Az alapbér emelés mértéke 7.500 Ft/fő/hó a havibéreseknél és 43 Ft/fő/óra az órabéreseknél. A 7,2 órában foglalkoztatottak (metró motorkocsi vezetők és MILLFAV járművezetők) esetében az alapbér-emelés 48 Ft/fő/óra. A havibérben foglalkoztatott részmunkaidős munkavállalók munkaidejük arányában részesülnek a bérfejlesztésből.

 

A béremelésben nem részesülhetnek azok a munkavállalók, akik 2013. december 31-én még nem voltak munkaviszonyban.

 

A többi juttatást természetesen a vállalat ugyanúgy biztosítja a gazdasági és pénzügyi lehetőségekhez mérten a dolgozó állomány részére.

 

Azon tagjaink, akik részletes felvilágosítást kérnek, mindenben állunk a rendelkezésükre.

 

Tisztelettel:

 

NESZE csapata

 

Megosztás

Ez a webhely cookie-kat használ szolgáltatásai biztosításához és a forgalom elemzéséhez.