A NESZE Tudományos Tanácsának Elnöke előadást tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából 2014. november 20-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán megrendezésre került a Rendészet Ágazat Doktoranduszainak VI. Országos Fóruma. A konferencián, dr. Frigyer László a NESZE Tudományos Tanácsának Elnöke, előadást tartott – a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Doktori Iskolájának PhD hallgatójaként általa jogtudományi szempontból már kutatott – megbízási szerződések alkalmazásának…

By.

min read

Megosztás

Dr_Frigyer_Lszl_NKE_RTK_elads_2014_11_20_-1

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából 2014. november 20-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán megrendezésre került a Rendészet Ágazat Doktoranduszainak VI. Országos Fóruma.

A konferencián, dr. Frigyer László a NESZE Tudományos Tanácsának Elnöke, előadást tartott – a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Doktori Iskolájának PhD hallgatójaként általa jogtudományi szempontból már kutatott – megbízási szerződések alkalmazásának jogterületi szabályairól. Az előadásában – többek között kifejtette – hogy ellentmondás található a Ptk. megbízási szerződésre vonatkozó szabályai és a fegyveres rendvédelmi szervek állománya tekintetében hatályos rendelkezések között.

 

Az Elnök Úr konklúzióként megállapította, hogy igen fontos a munkavégzésre vonatkozó joganyag tudományos szempontú elemzése, ugyanis a jelenlegi normakörnyezetben a túlszabályozottság miatt sok ellentmondás és joghézag alakult ki, amelyek összességében jogbizonytalanságot is eredményezhetnek.

Megosztás

Ez a webhely cookie-kat használ szolgáltatásai biztosításához és a forgalom elemzéséhez.