Okos tesztet végeztünk a Concorde 4000 típusú készülékkel

Kezdjük a doboz tartalmával, hogy mivel is szembesültünk, amikor kibontottuk kis dobozát. A készüléket ellátták mindennel, ami egy telefonhoz szükséges, töltő, headset,adatkábel és még grátisz egy védőtok plusz egy fólia. Maga az adatkábel jó minőségű és hozzáteszem a töltő is. A készülék mikrofonos fülhallgatója egy alsóbb kategóriába tartozó a készülékhez illő, típus. Anyagában, azért figyeltek…

By.

min read

Megosztás

c4000

Kezdjük a doboz tartalmával, hogy mivel is szembesültünk, amikor kibontottuk kis dobozát. A készüléket ellátták mindennel, ami egy telefonhoz szükséges, töltő, headset,adatkábel és még grátisz egy védőtok plusz egy fólia. Maga az adatkábel jó minőségű és hozzáteszem a töltő is. A készülék mikrofonos fülhallgatója egy alsóbb kategóriába tartozó a készülékhez illő, típus. Anyagában, azért figyeltek arra, hogy elég hajlékony legyen a kábel, viszont a hangszóróknál kicsit szokatlanul merevebb anyag bántotta a fülünket. Hangzásra a kategóriájában erős közepeset adnák, mivel a mély hangokat hiányoltuk a hangzásból, ámbár ár- érték arányban ez is megfelelőnek mutatkozik.

 

A készülék külsőre tetszetős, aminek a sava borsát a szürke szélekkel próbálták megadni, hogy így egy kis izgalmat csempésszenek bele a készülék szögletes formájába. Úgy gondjuk egy jó megoldás lehetne, ha a kijelző adná meg a telefon szélét így kb. 1 mm-t spórolhatna a gyártó a telefon szélességéből, ami esetleg még elegánsabb külsőt kölcsönözne a készülék front részének..

 A csomagolásban melléklelt tok viszont a gondoskodást elég jól mutatja a fogalmazó részéről, hogy így minél tovább tudjuk megóvni készülékünk állagát. Bekapcsolás után látva a kijelzőt egy alap, kapacitív, 800x480mm-es TFT kijelző tárul elénk első látásra.
Hosszas próbálgatás után rájöttünk, hogy néha többször kell próbálkozni ahhoz, hogy érzékelje az ujjunk hegyével végzett érintéseket a képernyő felületén.

A 2x1GHz processzor teljesítménye megmutatkozott azonban abban, hogy nem volt folyamatos az ablakok és asztalok közötti lépegetés mozgása. Ez annak tudható be vélhetően, hogy a gyengébb processzor mag nem biztos, hogy illik ehhez az operációs rendszerhez. 

Tapasztalatunk volt még, hogy kisebb programok futtatása közben, akár csak egy kisebb játék program futtatása alatt is, a készüléknek idő kellett, hogy az adott hívás felvevő parancsra, melyet az ujjunkkal való képernyőn áthúzással adunk ki, kicsit nehezebben reagál.

Továbbiakban megtekintettük a készülék optikai eszköz állományét is.  

Található rajta egy első oldali 1,9 Megapixeles, valamint egy hátsó, hátlapi kamera optika ami 5 Megapixeles képminőséget biztosít számunkra. A jelenleg „trendi”, avagy divatosnak mondható, 8 esetleg 10 megapixeles kamerákhoz képest, de ne szaladjunk előre, hisz telefonunkban ugye kicsi 512 MB Ram van fenntartva. Ezen oknál fogva nem várhatjuk el a gyártótól sem, hogy „ÓZ” a nagy varázslóként, nagy optikát varázsoljon az alaplap adott határai és keretei közé.

Ugyebár aki fotózni szeretne, az vegyen magának fényképezőgépet, mert tű éles képet csak azokkal lehet készíteni.

 A készüléket telefonálásra használva első benyomásunk az volt, hogy valami kis hiba lehet a vonalban. Majd igazából észleltük, hogy a hangszórója nem volt az igazi. Elgondolásunk az, hogy a hiba inkább szoftveres, mint hardveres lehet, hiszen a bejövő hívás esetén a másik oldali fél az első szavakat nem hallja. Talán ennek tudható be az is, hogy kicsit halk a készülék, így nagyon kell figyelni a háttér zajok esetén arra, hogy a hívó fél mit mond a telefon túl végén.

Ami még meg esett velünk, mint jelenség, hogy a hívás fogadásakor volt, hogy a hívó fél nem mindig hallott minket, ezért új hívást kellett kezdeményezni. Valószínűleg szoftveres probléma lehet ez is, illetve az ekkor fellépő többszöri hívás megszakadás.

A tesztünk csak a tapasztalatokon alapszik. Ezeket nagyban befolyásolhatta légköri és más külső környezeti behatás is. A készülékről bemutatott képek a készülék forgalmazójának honlapján találhatóak meg.

 A teljesség kedvéért mellékeljük a gyártó – forgalmazó által közszemlére tett készülék paramétereket:

Kijelzõ:

4”, IPS multi-touch kapacitív (Arc touchscreen)

Felbontás:

800*480

Processzor:

MT6572M Dual-Core ARMv7 processor max. 1.0GHz

Operációs rendszer:

Android™ 4.2.2 (Android Play támogatással)

Magyar nyelv:

Van

Rendszer memória (RAM):

512MB

Belsõ memória (ROM):

4GB

Külsõ memória:

Micro SDHC kártyával bõvíthetõ 32GB-ig

WiFi:

802.11 b/g/n

Bluetooth:

Van

Beépített 3G:

Van

GPS:

Van

DUAL SIM:

Van

NFC:

Nincs

FM rádió:

Nincs

USB kapcsolat:

Van

Hangszóró:

Van

Mikrofon:

Van

Fülhallgató:

Van

Elsõ kamera:

Van – 1,9 MPixel

Hátsó kamera:

Van – 5 MPixel

Érzékelõk:

Beépített G szenzor

Ellenállóság:

Nincs

Akkumlátor:

3.7V , 1600 mAh

Méret:

124.6×63.5×9.9mm

Súly:

115g

Tartozékok:

hálózati töltõ, adatkábel, headset, akkumulátor

Garancia:

1 év

 

 

 

 

Megosztás

Ez a webhely cookie-kat használ szolgáltatásai biztosításához és a forgalom elemzéséhez.