, ,

Válasszal frissített cikk: Tarifakorrekciós konzultációt kezdeményeztünk

Karácsony Gergely Úr főpolgármester Budapest Főpolgármesteri Hivatal Budapest helyben Tisztelt Főpolgármester Úr! Az NSZ – Nemzeti Szakszervezet és a FESZSZ – Független Egységes Szakszervezetek Szövetségének tagságának képviseletében eljárva szeretnénk kérni személyes hivatalos konzultáció megtartását Taxis Tagozatunk és Futár Tagozatunk kérésére. Elsődlegesen a Taxis Tagozat és annak általunk képviselt tagságának érdekében szükséges tarifakorrekcióra van szükség, amely…

By.

min read

Megosztás

Karácsony Gergely Úr

főpolgármester

Budapest Főpolgármesteri Hivatal

Budapest

helyben

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Az NSZ – Nemzeti Szakszervezet és a FESZSZ – Független Egységes Szakszervezetek Szövetségének tagságának képviseletében eljárva szeretnénk kérni személyes hivatalos konzultáció megtartását Taxis Tagozatunk és Futár Tagozatunk kérésére.

Elsődlegesen a Taxis Tagozat és annak általunk képviselt tagságának érdekében szükséges tarifakorrekcióra van szükség, amely figyelembe veszi a fogyasztói árak, üzemanyagár és a nemzetgazdasági helyzet változását, különös tekintettel az üzemanyag árának tartós, 20%-os növekedését is. Mivel ebben egyeztünk meg a Fővárossal és a Közgyűlés is jóváhagyta ezt a megállapodást, ezért a megállapodás szellemében kezdeményezzük a személyes konzultációt.

Idő közben konzultációt folytattunk a BKK Zrt.-vel is, ahol a képviseleti jogot is tisztáztuk a Taxisokat illetően, továbbá azt is, miért nincs képviseleti joga és ezeken a tárgyalásokon a Fuvarszervező cégeknek részvételi joga. A Fuvarszervező cégek nem képviselnek taxisokat, hiszen ott jogi személy áll több másik szolgáltatást végző jogi személlyel kapcsolatban, melyet megvizsgálva látható, hogy a szolgáltatást végző jogi személy (vállalkozó), nem adott képviseleti jogosultságot a fuvarszervezőknek, főleg nem hatóság, bíróság, más szervek előtt, amire a szakszervezetnek, mint képviseleti jogi személynek azonban törvényi alapon van jogosultsága. Kérem a Tisztelt Főpolgármester urat, előzőek figyelembe vételére. Ennek tekintetében tájékoztattuk a BKK tisztviselőit is, hogy minden taxisokat érintő témában zajló tárgyalásra, minket kötelességük meghívni, ennek hiánya, vagy semmibevétele a szakszervezeti képviseleti jog durva megsértésének számít a továbbiakban, mely bírósági eljárást von maga után.

A hivatalos konzultáció második felében szeretnénk feltárni Tisztelt Főpolgármester Úr számára, hogy Futár Tagozatunk jelezte, a kerékpárokkal és a futár munkával kapcsolatos szervező cégek gyakorlatával kapcsolatban lennének felvetéseik, valamint a gépjárműves futárok munkájával kapcsolatban szeretnének Főpolgármester Úrtól és a Főpolgármesteri Hivataltól hathatós segítséget kérni parkolási, várakozási témában, valamint egyes bicikli sávokat érintő témákban.

Várjuk megtisztelő szíves viszontválaszát a Konzultáció helyét és idejét illetően.

Mai napon választ is kaptunk, frissítjük cikkünket:

Megosztás

Ez a webhely cookie-kat használ szolgáltatásai biztosításához és a forgalom elemzéséhez.